Analýza efektivnosti využití dotací ESF na snížení nezaměstnanosti v Ústeckém kraji v letech 2007-2015 - Cruz, Vladimír; Strejček, Ivo, 1990-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení efektivity dotačních prostředků ESF na snížení nezaměstnanosti v Ústeckém kraji v letech 2007-2015. Mnohdy nepřesvědčivé výsledky projektových aktivit dotovaných z prostředků ESF, které mají cíl snižovat nezaměstnanost, vedou ke kritice a podněcují názory o neefektivitě projektů a tím i samotných dotací. Hypotézou bakalářské práce je, že dotace z Evropského sociálního fondu na snížení nezaměstnanosti v Ústeckém kraji, nejsou vynakládány efektivně vzhledem k plánovaným a reálným výstupům. Výsledky práce hypotézu podporují., neboť efektivita by mohla být průkazně vyšší. Teoretická část práce se soustředí na vymezení základních pojmů, zabývajících se danou problematikou. Je zaměřená na terminologii dotací, fondů, nezaměstnanosti, trhu práce ale také veřejného rozhodování. V praktické části je nejprve analyzována nezaměstnanost Ústeckého kraje v období 2007-2015 a komparována s průměrem České republiky a Evropské unie. V dalších částech je řešena efektivita projektů dotovaných z ESF v závislosti na trhu práce.
Vedoucí práce: Ivo Strejček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses