Vývoj sňatečnosti a rozvodovosti v České republice v letech 1989-2017 - Šindelářová, Karolína; Lukášová, Tereza; Kinský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem sňatečnosti a rozvodovosti v České republice v letech 1989 až 2017. V teoretické části jsou definovány základní pojmy a koncepty spojené se sociální a rodinnou politikou, dále jsou popsány základní demografické ukazatele spojené s touto prací. Praktická část se zaměřuje na vývoj sňatečnosti a rozvodovosti v České republice a krajích. Také je charakterizován vývoj příčin rozvratu manželství a vliv nezletilých dětí na rozvodovost. Velká pozornost je v práci věnována vývoji porodnosti a následnou regresní analýzou je popisován vliv sňatečnosti a rozvodovosti na počet živě narozených dětí. Poslední část práce se zabývá vývojem hrubého domácího produktu v České republice a jeho souvislostí se sňatečností a rozvodovostí. Nakonec celá práce shrnuje zjištěné výsledky a vývoj sňatečnosti a rozvodovosti spojený s celospolečenskými změnami po pádu politického režimu v roce 1989.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses