Analýza efektivnosti zprostředkování zaměstnání úřadem práce ve městě Pardubice v období 2011-2016 - Purkertová, Pavlína; Štípek, Vladimír, 1986-; Strejček, Ivo, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou efektivity zprostředkování zaměstnání pomocí vydaných doporučenek ve městě Pardubice. Ukázalo se, že vydávání doporučenek je více efektivní z pohledu odhalení dobrovolné nezaměstnanosti než jako nástroj pomoci zprostředkování vhodného zaměstnání pro uchazeče. Úspěšné zprostředkování práce je realizováno pouze ve 20 % případů. V této souvislosti je v práci také analyzována motivace uchazečů k dobrovolné nezaměstnanosti. Tato motivace byla nalezena u uchazečů s nízkým vzdělání, u kterých výše poskytnutých sociálních dávek převyšuje jejich dosažitelný plat. Na základě provedené analýzy byla formulována hospodářsko-politická doporučení, jejichž cílem je zkvalitnění systému vydávání doporučenek.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses