Analýza marketingového mixu společnosti Comtessa - Djukič, Irina (2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat marketingový mix společnosti Comtessa, českého řetězce nabízející dámské ošacení a navrhnout taková doporučení, která umožní společnosti být na relevantním trhu více konkurenceschopná. Veškerá data použitá v praktické části jsou poskytnuta přímo vedením společnosti. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části se zabývám marketingovým mixem z teoretického hlediska a zasazuji ho do kontextu módy. Druhá, praktická část se zabývá jednak analýzou trhu z hlediska makroprostředí (PEST analýza) a mikroprostředí (Porterova analýza 5 sil) a jednak SWOT analýzou na základě individuálního hloubkového rozhovoru s vedoucími. Poslední stěžejní část tvoří sama analýza marketingového mixu, kde je detailně zpracován každý prvek a s ohledem na předchozí analýzy vytvořena relevantní doporučení.