Ocenění fotbalového klubu Manchester United - Hostaša, Martin (2017)
Diplomová práce Ocenění fotbalového klubu Manchester United se v teoretické části věnuje základním odlišnostem sportovního klubu oproti běžnému podniku. Dále jsou zde shrnuty základní metody oceňování podniku a představeny některé alternativní přístupy, které se využívají v praxi. Hlavní pozornost byla věnována především praktické části, pro kterou jsme si zvolili profesionální anglický fotbalový klub Manchester United Football Club. Hlavním důvodem výběru tohoto sportovního klubu bylo především množství veřejně dostupných informací a dat o tomto klubu a to díky tomu, že se s jeho akciemi obchoduje na New York Stock Exchange. V praktické části jsme klub podrobili jak finanční, tak i strategické analýze. Výstupy těchto analýz jsme dále zohlednili v samotném ocenění. Závěr této práce spočívá v porovnání našeho vlastního ocenění s tržním oceněním a alternativním oceněním dle magazínu Forbes a rozbor rozdílů.