Negativní úrokové sazby v bankovnictví - Mojžišová, Dominika (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem použití negativních úrokových sazeb v rámci měnové politiky centrálních bank. Teoretická část popisuje bankovní rizika, dále se zabývá měřením a řízením rizik, úrokovými sazbami v centrálním bankovnictví, mezibankovními sazbami a kotací sazby PRIBOR. Empirická část je zaměřena na situace ve vybraných evropských zemích, kde centrální banky přistoupily k zavedení záporných sazeb. Další kapitola popisuje situaci v České republice a dopady snížení úrokových sazeb.