Negativní úrokové sazby v bankovnictví - Mojžišová, Dominika; Teplý, Petr, 1977-; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá tématem použití negativních úrokových sazeb v rámci měnové politiky centrálních bank. Teoretická část popisuje bankovní rizika, dále se zabývá měřením a řízením rizik, úrokovými sazbami v centrálním bankovnictví, mezibankovními sazbami a kotací sazby PRIBOR. Empirická část je zaměřena na situace ve vybraných evropských zemích, kde centrální banky přistoupily k zavedení záporných sazeb. Další kapitola popisuje situaci v České republice a dopady snížení úrokových sazeb.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses