Úrazové pojištění na českém pojistném trhu - Krejčík, Miroslav (2016)
Tématem této bakalářské práce je Úrazové pojištění na českém pojistném trhu. Práce je rozdělena do pěti částí. První část práce je věnována charakteristice úrazové pojištění a vymezení základních pojmů. Součástí první části práce jsou také statistiky týkající se úrazů. Druhá část se týká průzkumu trhu a možnosti uzavřít úrazového pojištění on-line. Třetí část se zaměřuje na konkrétní nabídky úrazového pojištění u dvou vybraných pojišťoven. Ve čtvrté části je provedena komparace modelových úrazových pojištění dle on-line i oficiálních kalkulaček pojišťoven. V páté části je pomocí statistických údajů ukázána situace na českém pojistném trhu a jeho vývoj v posledních letech. Účelem této bakalářské práce je analýza českého pojistného trhu v oblasti úrazového pojištění a následné srovnání nabídky úrazového pojištění mezi vybranými pojišťovnami.