Analýza procesů vypořádání obchodů s cennými papíry - Vyšín, Jan (2017)
Diplomová práce se zabývá vypořádáním obchodů s cennými papíry a je rozdělena na dvě na sebe navazující části, které jsou shrnuty ve čtyřech kapitolách. První část je v práci zařazena z důvodu teoretického základu, poskytující dostatečné podklady pro porozumění části druhé. Druhá část je pojata prakticky a jsou v ní popisovány procesy spjaté s vypořádáním cenných papírů na burzovním a mimoburzovním trhu. Dále se v práci věnuji mezinárodnímu vypořádání prostřednictvím belgické banky Euroclear. Vše je zastřešeno regulací kapitálového trhu v oblasti investičních cenných papírů ve formě směrnic MiFID, MiFID II a MiFIR.