Analýza procesů vypořádání obchodů s cennými papíry - Vyšín, Jan; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá vypořádáním obchodů s cennými papíry a je rozdělena na dvě na sebe navazující části, které jsou shrnuty ve čtyřech kapitolách. První část je v práci zařazena z důvodu teoretického základu, poskytující dostatečné podklady pro porozumění části druhé. Druhá část je pojata prakticky a jsou v ní popisovány procesy spjaté s vypořádáním cenných papírů na burzovním a mimoburzovním trhu. Dále se v práci věnuji mezinárodnímu vypořádání prostřednictvím belgické banky Euroclear. Vše je zastřešeno regulací kapitálového trhu v oblasti investičních cenných papírů ve formě směrnic MiFID, MiFID II a MiFIR.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses