Ether -- Analýza české designérské značky a její rozvoj na českém a zahraničním trhu - Jamborová, Nikola (2017)
Práce se zabývá analýzou lokální módní značky Ether z pohledu marketingových nástrojů typických pro módní odvětví ale i mimo něj. Jsou vysvětleny pojmy móda, slow fashion, specifické nástroje módního marketingu a marketingový výzkum pomocí dotazníkového šetření. Práce se zabývá detailní analýzou prodejů a prodejních kanálů značky. Pomocí řízených rozhovorů je nastavena cílová skupina značky. Popsána je taktéž konkurence značky. Z nabitých informací je následně stanoven marketingový nástroj, který by měl pomoci značce oslovit širokou veřejnost. Hypotézou práce je: „V České republice je možné vyrábět luxusní kožené doplňky, které dokáží zaujmout vhodným marketingovým nástrojem širší veřejnost.“