Ocenění společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s. - Novotný, Milan; Krabec, Tomáš, 1981-; Chaloupka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této diplomové práce je stanovení objektivizované hodnoty společnosti CHATEAU VALTICE Vinné sklepy Valtice, a.s. při zachování stávajícího konceptu podnikání k datu 31.12.2015. Práce je rozčleněna do několika tematických celků v souladu s ustálenou praxí oceňování v ČR. Nejprve je společnost představena a následně je zhodnoceno její finanční zdraví a konkurenční pozice na trhu. Ze strategické analýzy vychází prognóza tržního podílu a vývoje tržeb. Analýza a prognóza generátorů hodnoty pak slouží k sestavení finančního plánu, který tvoří osnovu ocenění metodou DCF equity, kterou doplňuje ocenění na základě tržního porovnání metodou odvětvových multiplikátorů a také ocenění substanční hodnotou.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses