Profese daňového poradce ve vybraných zemích EU - Tuček, Jan (2017)
Cílem diplomové práce je poskytnout základní přehled o tom, jaké podmínky musí mít splněny pro poskytování daňového poradenství ve vybraných zemích Evropské unie. V první části práce je popsána legislativa Evropské unie, která má nevýznamnější vliv na daňové poradenství. Na evropskou legislativu navazuje popis regulace profese daňového poradce a daňového poradenství v České republice, včetně popisu Komory daňových poradců České republiky. Poslední částí práce, založené na dotazníkovém šetření, je srovnání situace a regulace profese daňového poradce ve vybraných státech Evropské unie. Po srovnání situace v jednotlivých členských zemí jsou popsány principy regulace ve vybraných státech Evropské unie a popis skutečností, které je nutné akceptovat v případě, že se zahraniční subjekt rozhodne poskytovat v tomto státě daňové poradenství.