Nezaměstnanost mladých osob ve vybraných státech Evropské unie - Strašková, Tereza; Pavelka, Tomáš, 1975-; Sirůček, Pavel, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá nezaměstnaností mladých lidí v Evropské unii, konkrétně v Německu, Španělsku a České republice. Cílem práce je zanalyzovat vývoj míry nezaměstnanosti mladých od roku 2005 a nalézt příčiny vývoje míry nezaměstnanosti mladých v těchto zemích. Práce je rozdělena na dvě části, z nichž první podává teoretický rámec k části druhé. Část druhá se nejprve věnuje jednotlivým zemím z pohledu vývoje trhu práce, dopadům světové krize a vzdělávacímu systému. Následně je analyzována míra nezaměstnanosti mladých ve zkoumaných zemích. Práce se zde zabývá vývojem míry nezaměstnanosti mladých a dlouhodobé míry nezaměstnanosti mladých, problematikou NEET a opatřeními Evropské unie.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses