Daňové zvýhodnění výzkumu a vývoje v České republice - Šteflová, Renata (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast daňové podpory výzkumu a vývoje v České republice skrze odpočet od základu daně. Autorka si klade za cíl především objasnit pochybnosti při praktické aplikaci daňového odpočtu na podporu výzkumu a vývoje českým podnikatelským subjektem při kalkulaci daně z příjmu právnických osob. Na základě dosažených poznatků jsou na závěr práce uvedeny návrhy možných legislativních změn v této oblasti.