Ocenění společnosti PETROF, spol. s r.o. - Stříteský, Lukáš; Jahodová, Lucie; Ryba, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce Ocenění společnosti PETROF, spol. s r.o. má za cíl stanovit tržní hodnotu podniku k 1.1.2016. Práce je rozdělena na šest částí. V první části je oceňovaná společnost představena. Následuje finanční analýza tedy zhodnocení finančního zdraví podniku a předpokladu fungování podniku na going concern principu. Další částí je strategická analýza, která hodnotí vnitřní a vnější potenciál oceňovaného podniku a jejímž výsledkem je prognóza tržeb. Následující analýza generátorů hodnoty je stěžejní pro další část práce, kterou je sestavení finančního plánu. Na závěr je podnik oceněn výnosovou metodou DCF Entity a výsledná hodnota je rámcově porovnána pomocí multiplikátoru EV/EBITDA.
Vedoucí práce: Lucie Jahodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses