Motivace mecenášů umění - Jirková, Kateřina; Pauknerová, Daniela, 1970-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce zpracovává téma motivace mecenášů umění, se zvláštním důrazem na současné mecenáše podporující umění a kulturu v českém prostředí. Teoretická část se soustřeďuje na vymezení základní terminologie a představuje vybrané studie dobrovolnictví a dárcovství v neziskovém sektoru se zaměřením na kulturu. Je popsán současný stav od obecných ekonomických aspektů podpory umění v České republice po aspekty psychologické. Další část práce se věnuje samotnému mecenášství, která seznamuje se současnými nejvýznamnějšími mecenáši umění, a to s ohledem na historický kontext a vývoj mecenátu v dějinách českého umění. Praktická část je založena na mediální analýze a analýze rozhovorů a z nich vyplývajících motivací mecenášů umění.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses