Ocenenie 100% obchodného podielu spoločnosti Groupe SEB ČR s.r.o. - Kratochvíl, Bohumil (2017)
Cieľom tejto diplomovej práce je zistiť tržnú hodnotu oceňovaného podniku Groupe SEB ČR s.r.o. pre účely teoretického predaja potencionálnemu kupujúcemu ku dňu 1.1.2016. Diplomová práca je rozdelená do kapitol, ktoré rešpektujú základnú štruktúru znaleckého posudku ocenenia podniku. Úvodná časť práce je venovaná predstaveniu podniku a základným informáciám potrebným pre ocenenie. Ďalej nasleduje finančná analýza, na základe ktorej bude zistený predpoklad neobmedzeného trvania podniku going concern. Nasleduje kapitola venovaná strategickej analýze, ktorej výsledkom bude prognóza tržieb spoločnosti. V nadväznosti na strategickú analýzu budú prognózované generátory hodnôt a zostavený finančný plán. Vyvrcholením práce bude samotné ocenenie spoločnosti, ktoré bude uskutočnené metódou DCF Entity v troch variantných scenároch, ako doplnková oceňovacia metóda bola použitá metóda tržného porovnania.