Účetnictví v legislativní úpravě ČR a SRN, porovnání, praktický příklad - Štychová, Andrea (2017)
Diplomová práce se v úvodu zaměřuje na harmonizaci účetnictví v EU, mechanismem implementace standardů v EU a regulací účetnictví obecně. Dále se práce věnuje účetnictví v legislativní úpravě v ČR a SRN, konkrétně se zabývá historií, regulací, účetními zásadami a předpoklady, výkaznictvím a oceňováním aktiv a závazků obou států. V další části jsou rozebrány oceňovací základny používané v českém a německém účetnictví, dále oceňování jednotlivých složek majetku a závazků v ČR a SRN. Praktická část práce se zabývá komparací účetní závěrky vybraných společností v české a německé praxi za rok 2015, následně řeší zásadní odlišnosti v těchto státech.