Účetnictví v legislativní úpravě ČR a SRN, porovnání, praktický příklad - Štychová, Andrea; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se v úvodu zaměřuje na harmonizaci účetnictví v EU, mechanismem implementace standardů v EU a regulací účetnictví obecně. Dále se práce věnuje účetnictví v legislativní úpravě v ČR a SRN, konkrétně se zabývá historií, regulací, účetními zásadami a předpoklady, výkaznictvím a oceňováním aktiv a závazků obou států. V další části jsou rozebrány oceňovací základny používané v českém a německém účetnictví, dále oceňování jednotlivých složek majetku a závazků v ČR a SRN. Praktická část práce se zabývá komparací účetní závěrky vybraných společností v české a německé praxi za rok 2015, následně řeší zásadní odlišnosti v těchto státech.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses