Analýza výkonnosti nefinančných firiem v rámci hospodárskeho cyklu - Kramoliš, Richard (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analyzovaním vzťahu medzi výkonnosťou nefinančných firiem a makroekonomickými faktormi. Predstavené budú niektoré významné faktory a cieľom je nájsť také faktory, ktoré významne vplývajú na výkonnosť nefinančných firiem. V teoretickej časti tejto práce bude načrtnuté, akým spôsobom môžu makroekonomické faktory ovplyvňovať nefinančné firmy. V ďalšej časti práce budú tieto hypotézy skúmané. Základnou metódou, ktorá bude na túto analýzu využitá, bude regresná analýza. Vďaka regresnej analýze bude možné určiť, ktoré z vybraných faktorov vplývajú na výkonnosť.