Analýza výkonnosti nefinančných firiem v rámci hospodárskeho cyklu - Kramoliš, Richard; Pošta, Vít, 1980-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analyzovaním vzťahu medzi výkonnosťou nefinančných firiem a makroekonomickými faktormi. Predstavené budú niektoré významné faktory a cieľom je nájsť také faktory, ktoré významne vplývajú na výkonnosť nefinančných firiem. V teoretickej časti tejto práce bude načrtnuté, akým spôsobom môžu makroekonomické faktory ovplyvňovať nefinančné firmy. V ďalšej časti práce budú tieto hypotézy skúmané. Základnou metódou, ktorá bude na túto analýzu využitá, bude regresná analýza. Vďaka regresnej analýze bude možné určiť, ktoré z vybraných faktorov vplývajú na výkonnosť.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses