Partnerství v místním rozvoji na příkladu města Krnov - Kubíková, Monika; Pělucha, Martin, 1980-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na partnerství měst v mezinárodním kontextu. Cílem práce je zhodnocení projektů, které vznikají na bázi těchto partnerství. V teoretické části je vymezena přeshraniční spolupráce a partnerství měst. Praktická část práce obsahuje případovou studii města Krnova, která je zaměřena na zhodnocení přeshraničních vztahů Česká republika - Polsko a partnerství měst. Pro vyhodnocení vztahů mezi partnerskými městy je použito dotazníkové šetření. Z analýzy tohoto šetření jsou vymezeny hlavní motivy, přínosy a bariéry partnerství měst. Na příkladu města Krnova je stanoven další faktor, nad rámec literární rešerše, který může mít vliv na intenzitu partnerských vztahů mezi městy.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses