Revitalizace brownfieldů : Srovnání areálu Dolní oblasti Vítkovic a Ostravice-Textilie - Miturová, Barbora; Louda, Tomáš, 1955-; Jurčík, Radek, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce řeší problematiku tzv. brownfieldů a jejich revitalizaci v České republice. Cílem je podat přehled tohoto aktuálního tématu, které je stále často zmiňováno v souvislosti s udržitelným rozvojem a územním plánování obcí. Teoretická část je zaměřena na definování základních pojmů a mapuje nejčastější vznik brownfieldů na našem území. Praktická část práce obsahuje srovnání dvou konkrétních brownfieldů v Ostravě. Jedná se o chráněné kulturních památky a to Ostravice-Textilie a Dolní oblasti Vítkovic. Na příkladu Ostravice-Textilie lze vidět laxní přistup veřejné správy i samosprávy. Vhodného investora se 17 let nepodařilo nalézt, proto by se město mělo domluvit s majitelem na odkupu nebo vyvlastnění a za pomoci evropských dotací a veřejných financí tento komplex opravit a zachovat tak historickou a kulturní hodnotu módního domu.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses