Dopady titulu Evropské hlavní město kultury 2015 na město Plzeň - Brázdilová, Michaela; Pešek, Ondřej; Koudelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá projektem Plzeň-Evropské hlavní město kultury 2015. Práce si klade za cíl vyhodnotit úspěšnost projektu a zmapovat jeho dopady. Teoretická část práce se věnuje především marketingu měst a obcí, v části praktické jsou tyto poznatky aplikovány na konkrétní případ Plzně. Jsou popsány marketingové a komunikační aktivity spojené s projektem Evropské hlavní město kultury. Stěžejní kapitola se věnuje dopadům projektu, ať už se jedná o návštěvnost akcí nebo ekonomické dopady, poslední kapitola poté udržitelnosti projektu. Podkladem pro teoretickou část byla odborná literatura týkající se městského marketingu, při vypracování části praktické pak stěžejním zdrojem informací byly interní zdroje společnosti Plzeň 2015 a evaluace projektu.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses