Princip partnerství na příkladu společných projektů místních akčních skupin Pardubického kraje - Havelková, Iveta; Pělucha, Martin, 1980-; Macháček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce Princip partnerství na příkladu společných projektů místních akčních skupin Pardubického kraje přibližuje jednu z forem spolupráce, při které je decentralizována rozhodovací pravomoc na úroveň lokálních aktérů. Teoretická část se zaměřuje na venkov, lokální aktéry rozvoje venkova, metodu LEADER včetně komunitně vedeného místního rozvoje, partnerství a místní akční skupiny. O rozvoji venkova rozhodují skupiny složené ze zástupců veřejné správy, místních podnikatelů, neziskových organizací a veřejnosti. Podpora je realizována metodou LEADER, která funguje na principu bottom-up. Tato metoda přispívá k lepšímu zacílení podpory do venkovského území na přesně dané místní potřeby obyvatel. Praktická část mapuje místní akční skupiny z kraje se zaměřením na období 2007-2013 a realizaci projektů spolupráce. Cílem diplomové práce je zjistit postoj aktérů lokálního rozvoje k projektům spolupráce, objasnit vztahy mezi skupinami místní akce Pardubického kraje, zhodnotit jejich elementární kooperaci a identifikovat míru aplikace principu bottom-up.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses