Ocenění nemocnice Vrchlabí - Polívková, Andrea (2017)
Cílem této práce je stanovit tržní hodnotu nemocnice Vrchlabí k 1. 1. 2016. Hlavní metodou pro odhad tržní hodnoty je metoda diskontovaných peněžních toků na úrovni vlastníků a věřitelů neboli DCF entity. První kapitoly se věnují finanční a strategické analýze nemocnice a vybraných konkurentů. Po potvrzení předpokladu going concern jsou definovány generátory hodnoty a vytvořen finanční plán podniku, který slouží jako základní stavební kámen pro ocenění pomocí výnosové metody. Výsledná hodnota nemocnice je doplněna oceněním pomocí účetní hodnoty a ocenění pomocí multiples.