Ocenění nemocnice Vrchlabí - Polívková, Andrea; Mařík, Miloš, 1947-; Nantl, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této práce je stanovit tržní hodnotu nemocnice Vrchlabí k 1. 1. 2016. Hlavní metodou pro odhad tržní hodnoty je metoda diskontovaných peněžních toků na úrovni vlastníků a věřitelů neboli DCF entity. První kapitoly se věnují finanční a strategické analýze nemocnice a vybraných konkurentů. Po potvrzení předpokladu going concern jsou definovány generátory hodnoty a vytvořen finanční plán podniku, který slouží jako základní stavební kámen pro ocenění pomocí výnosové metody. Výsledná hodnota nemocnice je doplněna oceněním pomocí účetní hodnoty a ocenění pomocí multiples.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses