Účetní zobrazení vybraných operací ve vlastním kapitálu - Macíková, Nela; Skálová, Jana, 1967-; Janhuba, Miloslav, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou účtování a vykazování vybraných operací ve vlastním kapitálu. Předmětem zájmu jsou tři rozvahové položky - rezervní fond, zálohy na podíl na zisku a jiný výsledek hospodaření minulých let. Teoretická část práce je věnována charakteristice vlastního kapitálu, jeho základním složkám a struktuře v souvisejících účetních výkazech. Nedílnou součástí je však i bližší specifikace konkrétních položek. Detailněji rozebráno je zejména účetní zobrazení výplat a vypořádání záloh na podíly na zisku, či zachycení oprav chyb minulých let a změn účetních metod. Praktická část se zabývá analýzou účetních závěrek vybraných kapitálových společností v letech 2013-2015. Výsledkem je zhodnocení četnosti výskytu, použití a odůvodnění analyzovaných položek v účetních závěrkách společností.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses