Fenomén singles v ČR z pohledu dat výzkumných agentur - Kunc, Daniel; Langhamrová, Jitka, 1958-; Kleňhová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
V diplomové práci je zkoumán fenomén singles a jeho vývoj po roce 1989 na území České republiky. Důsledky fenoménu singles se začaly postupně objevovat kolem roku 2000. V teoretické části práce jsou vysvětleny pojmy, možné příčiny vzniku, které se v nedávné historii ovlivňovaly demografické ukazatele úzce související se singles. V praktické části jsou zobrazeny pomocí grafů demografické ukazatele, které souvisejí s fenoménem singles. Taktéž jsou zobrazena socioekonomická data z výzkumu MMLTGI agentury Median, s.r.o., která lépe zachycují skutečný vývoj fenoménu singles. Následně jsou vyhodnoceny hypotézy, zda platí či ne.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses