Prognóza vývoje obyvatelstva ČR při různých variantách migrace - Kubínková, Tereza (2017)
Bakalářská práce demonstruje na základě projekce obyvatelstva České republiky vliv různě vysokého migračního salda na vývoj populace. Cílem je zjistit, zda je migrační přírůstek schopný nahradit přirozený úbytek populace a případně i zabránit stárnutí populace. Práce dokazuje, že pro udržení velikosti populace a počtu živě narozených dětí je kladné migrační saldo nutné, avšak ani vysoká migrace nezabrání postupnému stárnutí populace.