Prognóza vývoje obyvatelstva ČR při různých variantách migrace - Kubínková, Tereza; Fiala, Tomáš, 1953-; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce demonstruje na základě projekce obyvatelstva České republiky vliv různě vysokého migračního salda na vývoj populace. Cílem je zjistit, zda je migrační přírůstek schopný nahradit přirozený úbytek populace a případně i zabránit stárnutí populace. Práce dokazuje, že pro udržení velikosti populace a počtu živě narozených dětí je kladné migrační saldo nutné, avšak ani vysoká migrace nezabrání postupnému stárnutí populace.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses