Účetní povinnosti středních účetních jednotek - Vízková, Daniela (2017)
Bakalářská práce se zabývá účetními povinnostmi pro střední účetní jednotky, které přišly po novele zákona o účetnictví. Teoretická část se zaměřuje na problematiku regulace účetnictví, její metody a nástroje v podobě směrnic. Následně jsou popsány jednotlivé směrnice, jejich změny a zrušení, spolu s transpozičním procesem do vnitrostátního práva. Teoretická část dále zahrnuje novelu zákona o účetnictví a výčet podstatných změn účinných od 1. 1. 2016, zejména kategorizaci účetních jednotek a jejich povinnosti. V praktické části jsou rozebrány vnitropodnikové směrnice konkrétní účetní jednotky a uvedeny změny společně s novými povinnostmi, kterými se účetní jednotka musí řídit po novele zákona o účetnictví.