Účetní povinnosti středních účetních jednotek - Vízková, Daniela; Skálová, Jana, 1967-; Benák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá účetními povinnostmi pro střední účetní jednotky, které přišly po novele zákona o účetnictví. Teoretická část se zaměřuje na problematiku regulace účetnictví, její metody a nástroje v podobě směrnic. Následně jsou popsány jednotlivé směrnice, jejich změny a zrušení, spolu s transpozičním procesem do vnitrostátního práva. Teoretická část dále zahrnuje novelu zákona o účetnictví a výčet podstatných změn účinných od 1. 1. 2016, zejména kategorizaci účetních jednotek a jejich povinnosti. V praktické části jsou rozebrány vnitropodnikové směrnice konkrétní účetní jednotky a uvedeny změny společně s novými povinnostmi, kterými se účetní jednotka musí řídit po novele zákona o účetnictví.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses