Odložená daň v účetních závěrkách českých společností - Štolcová, Anna; Skálová, Jana, 1967-; Singerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na účetní kategorii odložená daň v pojetí české účetní legislativy. Teoretická část v ucelené formě shrnuje dosavadní poznatky o problematice odložené daně. Interpretovány jsou pojmy splatná a odložená daň, trvalý a přechodný rozdíl. Dále je nastíněn historický vývoj odložené daně, metody zjištění, nejběžnější tituly vedoucí k jejímu vzniku, výpočet, účtování, inventarizace a vykazování v účetní závěrce. V praktické části je provedena analýza odložené daně v účetních závěrkách vybraných společností. Cílem práce je vytvořit souhrnný zdroj informací k této problematice.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses