Schvalování účetních závěrek v prostředí malé obce v České republice - Šlégrová, Lucie (2017)
Práce se věnuje schvalování účetních závěrek v prostředí malé obce. V prvních třech kapitolách je vysvětleno, jak funguje proces schvalování u vybraných účetních jednotek včetně právního zakotvení obcí a jejich účetního výkaznictví. V poslední kapitole je pak přiblížen proces schvalování konkrétně v malé obci Kytín. Jsou zde identifikovány role jednotlivých subjektů, kterých se proces dotýká, a v závěru je uvedeno také zhodnocení průběhu schvalování z hlediska efektivity, srozumitelnosti a časové náročnosti.