Ocenění podniku Blažek Praha a.s. - Zacharda, Patrik; Pláničková, Markéta; Plánička, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem diplomové práce je stanovení investiční hodnoty společnosti Blažek Praha, a.s. k datu 31. 12. 2014 pro účely vypořádání společníka Ing. Jana Váchy, který má prostřednictvím společnosti BLAŽEK HOLDING, a.s. ve společnosti 10 % podíl. Práce je psaná ve formě znaleckého posudku, a je tak zaměřena především prakticky. První část práce se věnuje představení společnosti z hlediska její činnosti, historie i vlastnických vztahů. Dále je provedena finanční analýza, jež má za cíl zhodnotit finanční zdraví společnosti. Ve strategické analýze je popsán dosavadní vývoj trhu, jeho predikce, postavení společnosti na trhu a konkurenční pozice. Dále je provedena analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestaven finanční plán. Na základě předchozích kapitol je pak rozhodnuto o nekonečném trvání podniku a následuje tak samotné ocenění. V závěru je pak stanovena investiční hodnota podniku a 10% podílu pana Jana Váchy.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses