Aplikace bonitních a bankrotních modelů v podmínkách ČR - Musichová, Klára; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce je ověřit využitelnost bonitních a bankrotních modelů pro predikci úpadkového stavu podniku a pro zhodnocení finanční situace podniku po provedené sanaci v podmínkách České republiky. Teoretická část se zabývá krizí jako takovou, jejími příčinami, důsledky a jednotlivými fázemi. Následně jsou v této části popsány vybrané bonitní a bankrotní modely a uveden způsob jejich výpočtu. V praktické části jsou představeny vybrané společnosti, na které jsou následně aplikovány modely, které byly pro tyto podniky nejvhodnější. Hodnocena je situace podniků několik let před i po vyhlášení úpadku a schopnost predikčních modelů předpovídat problémy společnosti s určitým předstihem. V závěru práce jsou shrnuty výsledky hodnocení vybraných podniků pomocí predikčních modelů a uveden vliv vstupních dat na výsledky a doporučení k zařazení modelů do finančního řízení společností.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses