Hodnocení učebnice účetnictví pro obchodní akademie - Hrazdilová, Eva; Berková, Kateřina, 1984-; Nýčová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce analyzuje a hodnotí vývoj prvního dílu učebnic účetnictví pro obchodní akademie z let 2013 až 2016, a to z produkce nakladatelství Štohl. Teoretická část práce se zabývá teorií učebnice a zařazuje ji mezi další didaktické pomůcky, které se využívají při výuce. Zaměřuje se taktéž na uspořádání učiva v prvním koncentrickém okruhu předmětu účetnictví. Praktická část bakalářské práce analyzuje čtyři vydání prvního dílu učebnice a hodnotí je z hlediska didaktické vybavenosti podle metodiky Jana Průchy. Na závěr jsou na základě výsledků zpracovány vlastní návrhy a doporučení pro zkvalitnění učebnice.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vzdělávání v ekonomických předmětech [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses