Ocenenie spoločnosti Iveco Czech Republic, a.s. - Kornietová, Katarína (2017)
Diplomová práca sa zaoberá ocenením spoločnosti Iveco Czech Republic, a.s., pre potreby managementu. Ocenenie je vykonané ku dňu 31.12.2016. Základom pre ocenenie je vypracovanie strategickej a finančnej analýzy. Zistenia z analýz budú zohľadnené pri zostavení finančného plánu, z ktorého bude vychádzať samotné ocenenie. Dôraz je kladený na ocenenie prostredníctvom diskontovaného cashflow pre vlastníkov a veriteľov FCFF a ocenenie podľa hodnoty ukazovateľa EVA. Výnosové metódy sú porovnané s účtovnou hodnotou podniku.