Využití podpory cestovního ruchu a zhodnocení v ROP NUTS II Střední Čechy v období 2007-2013 - Friesingerová, Barbora; Pělucha, Martin, 1980-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce je zaměřena na podporu cestovního ruchu na území regionu soudržnosti Střední Čechy a vyhodnocení naplnění vybraných částí globálního cíle prioritní osy 2 (Cestovní ruch) ROP NUTS II Střední Čechy v období 2007-2013. Teoretická část práce se soustředí na souvislosti regionálního rozvoje, regionální politiky a cestovní ruch. Analytická část práce obsahuje vyhodnocení vybraných statistik cestovního ruchu ve Středočeském kraji právě ve vazbě na naplnění cílů PO 2 (zvýšení návštěvnosti a prodloužení délky pobytu). Dochází také k porovnání vývoje vybraných ukazatelů ve zvolených dvojicích obcí a vyhodnocení výsledků provedených dotazníkových šetření mezi zástupci podpořených i nepodpořených obcí. Hlavními použitými metodami v diplomové práci jsou především rešerše relevantních zdrojů, dotazníkové šetření, vyhodnocení jeho výstupů a analýza a syntéza získaných poznatků.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses