Strategie firmy Leo Express - Matveeva, Daria; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je určení hodnoty Leo Express, a. s. k 1. 1. 2016. Ocenění je provedeno výnosovou metodou diskontovaného peněžního toku pro vlastníky a věřitele (FCFE). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na terminologii a použité ukazatele. V praktické části byla provedena analýza trhu dopravních služeb osobní železniční dopravy v České republice, na Slovensku a v Polsku prostřednictvím PEST analýzy. Součástí práce je i zpracovaná finanční analýza společnosti. Ocenění je provedeno na základě finančního plánu a dalších vstupních proměnných výnosovou metodou DCF, která je rozdělena na tři fáze, a to na fázi predikovanou, na mezifázi a na fázi s pokračující hodnotou.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses