Specifika výkaznictví příspěvkových organizací v oblasti kultury - Staňková, Veronika (2017)
Výkaznictví příspěvkových organizací prošlo výraznou změnou navázanou na tzv. reformu účetnictví státu. Diplomová práce se zaměřuje na přiblížení specifik vyplývajících z nové účetní legislativy, na její srovnání s mezinárodní úpravou a ukazuje principy hospodaření a účetního výkaznictví příspěvkových organizací na příkladu jedné z největších českých kulturních institucí - Národní galerie v Praze.