Novodobí názoroví vůdci a jejich vliv na spotřební chování teenagerů - Budinská, Alžběta; Koudelka, Jan; Pešek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Ústředním tématem diplomové práce je spotřební chování teenagerů a jeho ovlivnění novodobými názorovými vůdci. Cílem práce je charakterizovat názorové vůdce moderní doby, analyzovat jejich oblast působení a odvodit jejich vliv na spotřební chování teenagerů. Dílčím cílem diplomové práce je tyto vlivy porovnat u chlapců a dívek. V teoretické části jsou charakterizováni názoroví vůdci, jejich působení na sociálních sítích a využití k marketingovým účelům. Podrobně je zde i popsáno spotřební chování teenagerů a typy názorových vůdců, kteří je ovlivňují. Praktická část se věnuje osobnostem sociálních sítích a zjišťuje míru vlivu na nákupní chování teenagerů. Vlastní výzkum byl uskutečněn formou dotazníkového šetření a skupinových diskuzí.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses