Analýza dopravní obslužnosti města Kaplice - Švédová, Vlasta (2017)
Práce je zaměřena na dopravní obslužnost města Kaplice z hlediska veřejné osobní dopravy, cílem je analyzovat současnou situaci a navrhnout možná zlepšení pro fungování v budoucnu. První teoretická část vysvětluje metody, které byly použity pro analýzu z dopravního i demografického pohledu, rovněž je charakterizováno město samotné. Druhá část práce představuje samotnou analýzu, kde je zkoumána současná dopravní a demografická situace města. Důraz je kladen na popis demografických charakteristik, které mají souvislost s dopravní obslužností, dále na zhodnocení dopravní situace dle jednotlivých oborů dopravy, infrastruktury a celkového propojení zjištěných skutečností. V rámci analytické části je provedena i analýza SWOT, která identifikuje příležitosti a hrozby dopravní obslužnosti města. Na závěr je proveden odhad budoucího stavu dopravní obslužnosti v závislosti na vývoji počtu obyvatel a jeho věkového složení. Na základě provedené projekce a zjištěných poznatků jsou uvedena doporučení pro optimalizaci a efektivní fungování dopravní obslužnosti města.