Analýza dopravní obslužnosti města Kaplice - Švédová, Vlasta; Mervart, Michal, 1977-; Průša, Ladislav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Práce je zaměřena na dopravní obslužnost města Kaplice z hlediska veřejné osobní dopravy, cílem je analyzovat současnou situaci a navrhnout možná zlepšení pro fungování v budoucnu. První teoretická část vysvětluje metody, které byly použity pro analýzu z dopravního i demografického pohledu, rovněž je charakterizováno město samotné. Druhá část práce představuje samotnou analýzu, kde je zkoumána současná dopravní a demografická situace města. Důraz je kladen na popis demografických charakteristik, které mají souvislost s dopravní obslužností, dále na zhodnocení dopravní situace dle jednotlivých oborů dopravy, infrastruktury a celkového propojení zjištěných skutečností. V rámci analytické části je provedena i analýza SWOT, která identifikuje příležitosti a hrozby dopravní obslužnosti města. Na závěr je proveden odhad budoucího stavu dopravní obslužnosti v závislosti na vývoji počtu obyvatel a jeho věkového složení. Na základě provedené projekce a zjištěných poznatků jsou uvedena doporučení pro optimalizaci a efektivní fungování dopravní obslužnosti města.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses