Analýza hospodaření vybraných nízkonákladových bank - Pavlišová, Zuzana (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je analýza hospodaření vybraných nízkonákladových bank a jejich vzájemné porovnání. Za tímto účelem byly selektovány dvě české a jedna švédská banka podobného zaměření, velikosti a délky působení na trhu. Práce je organizována do několika tematických částí. První část se zabývá teoretickým vymezením nízkonákladových bank. Další část charakterizuje český a švédský bankovní trh. Samostatná kapitola je věnována principům finanční analýzy banky a popisu nejdůležitějších finančních ukazatelů. Poslední část práce se zabývá finanční analýzou vybraných bank. V závěru práce jsou získané výsledky porovnány a vyhodnoceny. Autorka poukazuje na rozdílný vývoj sledovaných bank a zjišťuje významné rozdíly v aktivitách a strategiích jednotlivých bank.