Analýza pracovní spokojenosti - Bělková, Markéta; Lorencová, Hana; Kováříková, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se věnuje problematice pracovní spokojenosti. Hlavním cílem je pomocí analýzy zjistit stav spokojenosti mezi pracovníky vybrané organizace Střední a Mateřské školy. Pro tento účel je zpracována nejprve teoretická část, ve které jsou vymezeny základní pojmy týkající se pracovní motivace a pracovní spokojenosti a popsány specifické rysy školství. Na tuto část navazuje metodologická část, která představuje popis postupů a vybraných metod k vypracování daného projektu. Závěrečnou částí je praktická část, kde je přiblížena konkrétní instituce, ve které byl průzkum realizován. Následně jsou vyhodnoceny výsledky z dotazníkového šetření a individuálního rozhovoru s ředitelkou školy. Na základě zjištěných skutečností jsou nakonec navržena nápravná opatření pro zlepšení stavu pracovní spokojenosti a optimalizaci pracovních podmínek.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses