Postavenie a funkcie personálneho oddelenia vo firme - Bobeková, Simona (2017)
Diplomová práca sa zaoberá postavením a funkciami personálneho útvaru v spoločnosti adidas ČR s.r.o. Podstatnou časťou práce je analýza toho, ako vnímajú zamestnanci spoločnosti personálny útvar a analýza spätnej väzby k personálnym činnostiam. Teoretická časť popisuje poznatky k vývoju personálnej práce a k personálnym činnostiam, tiež uvádza teoretické znalosti a návody k zmene vnímania role personalistov ako prostredníkov k zvýšeniu konkurencieschopnosti organizácií. Praktická časť skúma vnímanie personálneho útvaru zamestnancami a spracúva spätnú väzbu na personálne činnosti v analyzovanej spoločnosti. V práci sú využité metódy on-line dotazníka smerovaného k radovým zamestnancom firmy a osobného rozhovoru s manažérmi spoločnosti. V závere práce sú vymedzené možnosti na zlepšenie súčasného vnímania personálneho útvaru a jeho činností spolu s návrhmi a odporúčaniami pre potenciálne zmeny.