Standardy IFRS 15 a 16 a jejich dopad na finanční výkonnost podniku - Hrušková, Karolína (2017)
Tato diplomová práce se věnuje novým účetním standardům IFRS 15 a IFRS 16. Cílem práce je zjistit, jak bude jejich implementací ovlivněna finanční výkonnost podniku ve srovnání se stávající úpravou. Na základě identifikace klíčových metodických změn jsou určeny finančně analytické ukazatele vystihující jejich dopady. Problematika je ilustrována na příkladu společnosti O2 Czech Republic a. s. Provedením dopadové analýzy postavené na údajích roku 2016 a stávající produktové nabídky jsou kvantifikovány rozdíly, které by vznikly, kdyby skupina vykazovala dle těchto nových standardů již v roce 2016 oproti skutečně vykázaným hodnotám. Na závěr je provedena interpretace z pohledu finanční analýzy korporace za pomoci dříve vybraných ukazatelů.